Bevilling og lovgivning
Kommuner bevilger AspIN-uddannelsen på flere måder, men overordnet er der to veje:
-
- STU: Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (den kommunale ungeindsats)
- Forløb under LAB-loven: Lov om Aktiv Beskæftigelse (den kommunale beskæftigelsesindsats)
- Det er uden betydning for AspIN hvilken måde, du får uddannelsen bevilget
- En STU på AspIN kan bevilges i forhold til STU-Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Placeringen sker som led i den kommunale ungeindsats – se lovgivningen her
- Hvis der er tale om en STU, er det UU/kommunens ungeenhed, du skal kontakte, så de kan godkende, at du bruger din STU på AspIN
- AspIN kan bevilges som et forløb via LAB (Lov om aktiv beskæftigelsesindsats) – se lovgivningen her. Bevillingen er led i den kommunale beskæftigelsesindsats forankret i jobcentret, og det er din socialrådgiver/sagsbehandler i jobcentret, du skal kontakte.
- Vi samarbejder med jobcentre om følgende målgrupper:
- §6.5 Aktivitetsparate: Elever kan få bevilget AspIN som tilbud med henblik på vejledning og opkvalificering (kapitel 14) kombineret med virksomhedspraktik (kapitel 11)
- §8 Ressourceforløb: Ressourceforløbsmodtagere kan få bevilget AspIN som tilbud med henblik på vejledning og opkvalificering (kapitel 14) kombineret med virksomhedspraktik (kapitel 11)
- §10 Revalideringsforløb: Unge under revalidering kan få bevilget AspIN under kapitel 21 i LAB
- §12 Selvforsørgende: Afklares under afklaringsforløbet og kan derefter oftest overgå til enten STU eller en af ovenstående målgrupper.
Kontakt din lokale AspIN-afdeling, hvis du har brug for mere information om mulighederne for bevilling af AspIN-uddannelsen.